Ga naar de inhoud

04

Nieuws > Nieuwsbrieven

Sieraad in de spotlight
Zo veel sieraden die gemaakt worden......
Dan wordt de keus steeds moeilijker om het sieraad te kiezen wat terecht in de spotlights mag staan! Deze keer is het een ontwerp van Femke Swinkels. En dit ontwerp is een wisselring! Hoe verrassend!

De wisselring is door Femke in eerste instantie voorzien van een zilverschijfje. Daarop een 2e zilverlaag met 3 salieblaadjes die gezamenlijk een zetkastje vormen. Hierin wordt een mooie maansteen geplaatst. De salieblaadjes maken de zetting enorm sierlijk! Maansteen kan niet verhit worden, op deze wijze is heel goed tijdens de open atelier lessen een mooi resultaat neergezet!
De ring opzetschijfjes zijn eerst helemaal geboetseerd, afgewerkt, gebrand en vervolgens gezwart en gepolijst. Hierna is de maansteen geplaatst en de salieblaadjes zodanig gebogen dat deze de maansteen goed op zijn plaats houden.

Daarnaast zijn nog tal van andere variaties te maken met de wisselring. Wilt u nog eens was inspiratie opdoen, kijk dan gerust naar de thema workshop wisselring.


Opening atelier
De open dagen op 6 en 7 oktober 2012 zijn druk bezocht! Dank daarvoor! En dank voor de ontzettend leuke response en de geschenken. De open dagen waren namelijk gelijk de opening van het nieuwe atelier van
ART with ARTCLAYsilver. De verhuizing van Oirschot naar Eindhoven is een hele stap geweest! Goed om te constateren dat velen van u verrast waren van het nieuwe aanbod en Eindhoven en dank trouwe cursisten dat jullie zijn 'mee'-verhuisd!

Uit de bezoekers van de open dagen hebben we ook een winnaar geloot die gratis een korte workshop mag komen volgen. En de winnaar is Erik Schampers Erik, van harte! Laat je voor 31 januari 2013 wat van je horen? Dan stemmen wij samen een passende datum af!
ART with ARTCLAYsilver 'light'-cursus van 7 lessen
De gereedschappen die u nodig heeft om de sieraden te maken zijn allemaal in het atelier aanwezig. U kunt deze gereedschappen tijdens de lessen vrij gebruiken. U betaalt per les € 25,00. Bij aanmelding voor deze cursus voldoet u € 25,00. Per omgaande ontvangt u de cursusdocumentatie voor de 1e les, zodat u uw les kunt voorbereiden. Tijdens de eerste les betaalt u de tweede les en ontvangt u tevens de aanvullende cursusdocumentatie voor les twee etc.
De gebruikte zilverklei, fournituren en andere materialen worden per les afgerekend.

Per les worden de volgende basismaterialen aanbevolen:

Les 1

Zilverklei 10 gram

 € 34,50

Pasta 10 gram

 € 32,75

Bailback (ophangoogje)

 €   3,00

Les 2

Pasta (van les 1)

 

Bailback (ophangoogje)

 €  3,00

Les 3 en 4

Zilverklei 10 gram

 € 34,50

Pasta (van les 1)

 

Les 5

Zilverklei 7 gram

 € 24,45

Zwavellever (om te zwarten)

 €   2,75

Les 6

Krukklei

 €   2,50

Zilverspuitje (met 3 spuitmondjes)

 € 42,00

Les 7

Afhankelijk van hetgeen te maken

 

Voor de light cursus betaalt u inclusief de 7 lessen € 395,00. Grootste voordeel is dat u met deze cursusvorm de mogelijkheid heeft om gespreid te betalen.
Wilt u toch aanvullend de gereedschappen aanschaffen, zodat u ook thuis aan de afwerking van uw sieraden kunt werken, dan is dat altijd mogelijk!

Terug naar de inhoud