Ga naar de inhoud

verkorte workshops

Agenda

Tijdens de workshop wordt een kennismaking geboden met zilverklei, gebaseerd op 1 zilveren sieraad (7 gram).

We starten exact op de aangegeven begintijd met de introductie. Voor de introductie is het fijn als van het gewenst te maken sieraad al wat schetsen op papier zijn gezet. Dit kan dan bij aanvang van de workshop worden afgestemd. De workshop is incl. koffie en/of thee.
De eindtijd is 2 a 3 uur later, afhankelijk van de groep en de te maken sieraden.  

We starten met de toelichting van de gereedschappen en van de mogelijk te maken sieraden worden de technieken toegelicht. Daarna gaan we de sieraden maken van de zilverklei. Bij voldoende resultaat wordt het sieraad te drogen gelegd in een ‘gewone’ huishoudoven. Vervolgens is het tijd voor een kopje koffie of thee, met iets lekkers.
Hierna wordt begonnen met het schuren en vijlen van het nog ongebakken sieraad. Zodra dit ontwerp helemaal naar tevredenheid is, wordt het sieraad afgebakken in de klei-oven ( 10 minuten ) of op het gasfornuis ( 5 minuten) en tenslotte kunt u naar wens het sieraad nog polijsten en/of zwarten.

Wilt u deze workshop volgen, neem dan middels dit contactformulier contact op met Mieke, dan kunnen we in onderling overleg een dag en tijdstip vaststellen.

De workshop gaat door bij vier of meer deelnemers.
Terug naar de inhoud